KOZAĞAÇ KASABASI
09 Eylül 2010, 11:59 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: Kozagaç Kasabası Sitesi Yenilenmiştir.Yeniden Üye olmanız gerekmektedir

Ana Sayfa   Yardım Ara Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: BİR BAÅžKADIR KÖYÜM  (Okunma Sayısı 818 defa)
mustafa akbulut
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« : 06 Mayıs 2008, 13:13 »

Bir başkadır köyüm Çavdır jandarma karakolundan Kozağaç'a ilk defa bir telefon bağlanmıştır.
Çocukluğumda hatırlarım, Eğreti direklerle toprak dönüşümlü olarak tek bir demir telle tesis edilmişti telefon.
Daha sonra gerekli bakım ve onarımı yapılmadığı için yerlerde yatan tellerini köyün çocukları taşlarla keser dururlardı.
(Türk işi) Telefon muhtarlık odasına kurulur. Köyün bekçisi ise İdiris’in Üsen (Hüseyin) adıyla anılan bir kişidir.
Bir gün jandarma köyü telefonla arar ve Bekçi Hüseyin dayı cevap vermek zorunda kalır. Telefonun ahizesini telaşla kaldırıp kulağına dayadığında, bir adamın peş peşe aloo, aloo, aloo diye seslendiğini duyar. Hüseyin dayı hayatında ilk defa telefonda konuşma zorunda kalmış ve alo diye bir söz ve kelime hiç duymamıştır.
Ne yapacağını, alo sözcüğünün ne anlama geldiğini, nasıl cevap vereceğini ne diyeceğini bilemez.
Köyde ali ismi ( İ ) harfi yerine ( I ) harfi kullanılarak alı şeklinde çağırıldığından, alı isimli birisini çağırdıklarını düşünür. jandarma alooo, aloo dedikçe Hüseyin dayı da; habire " ben alı deilin," idirisin Üseniin", ben alı deilin İdiris’in üsenin" alı adlı bir kimse yok burada diye cevap verirmiş.
Mustafa AKBULUT
leader_hero
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
;d
« Yanıtla #1 : 09 Mayıs 2008, 21:59 »

güzel paylaşım
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.10 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!