KOZAĞAÇ KASABASI
09 Eylül 2010, 11:52 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: Kozagaç Kasabası Sitesi Yenilenmiştir.Yeniden Üye olmanız gerekmektedir

Ana Sayfa   Yardım Ara Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Onurluyum,Mutluyum,Gururluyum;çünkü Kozağaçlıyım  (Okunma Sayısı 715 defa)
ÅŸeref akbulut
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« : 29 Nisan 2008, 02:22 »

Sevgili hemşehrilerimiz

Kasabamızın tarihçesini sistematik bir şekilde yazarak asırlık çınar misali geçmişimizin nerelere dayandığı veyahutta nerden veya nerelerden gelerek bu güzel kasabamızı yurt edindiğimizi bilmek bizlerin belki göğsünü kabartacak belkide birşeylerin değerini anlayıp birtakım atılımlarda bulunma cesaretini kendimizde bulmamıza vesile olacak.

Meseleye sadece biz Türklerin burayı yurt edinişi açısından değil bizden önce bu topraklara ev sahipliği yapmış olan tarih öncesi veya sonrası çağlarda yaşamış kavimlerin (mesela Taş devri insanlarının,Hititlerin,Romalıların,Bizanslıların,Selçukluların,Beyliklerin,Osmanlıların) bıraktığı tarihi eserlerin ne anlam ifade ettiğini ve nelere ışık kaynağı olduğunu ve bu dönemlerde kasabamızda cereyan eden sosyal siyasal ve ekonomik değişimleri belirtip bunları yorumlayarak fikir beyan etmenin anlatmak istediğimiz konunun anlaşılmasında etkili olacağını düşünüyorum.

Bu güzelim toprağı yurt edindikten sonraki evreleri yazarken suan sahip oldugum "kör topal düşüncelere" dayanarak yazdıklarım belki yeterli bulunamayabilir o yüzden siz büyüklerimden veya birşeyler bilen kardeşlerimizden kısa kısa bilgiler şeklindede olsa emin olduğunuz veyahut "belki aslı benim bildiğim gibi olmayabilir ben yanlış biliyor olabilirim" diye düşündüğünüz bildiklerinizi duyduklarınızı yazarak mail adresime göndermenizi rica ediyorum.bu bilgileri daha sonra derli ve toplu bir şekilde bir araya getirerek bilen büyüklerime danışıp doğru olanı buraya yazmaya çalışacağım elimden geldiği ölçüde.maksadım dağınık fikirlerin varlığı değil bir çırpıda,bir solukta okunduğunda kasabamızla ilgili bilgilerin net olarak anlaşılmasını sağlamak.farklı konu başlıkları altında farklı farklı,konu bütünlüğü olmayan bilgiler yazmak yerine bir bütün halinde bilgiler aktarabilirsek daha iyi olur kanaatindeyim.görüşlerinizi,önerilerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum.sağlıcakla kalın.

mail adresim:serefakbulut@hotmail.com
« Son Düzenleme: 29 Nisan 2008, 02:24 Gönderen: ÅŸeref akbulut » Logged
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.10 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!